Jump to content
Cover for Poster girl
Isbn: 978-91-8063-891-3
Publisher: Modernista
Category:
Children's books Young adults
Accessible since: June 2024

E-book

Poster girl

Ny dystopisk roman av författaren till Divergent-trilogin

»En uppslukande berättelse full av vändningar. Jag kunde inte lägga den ifrån mig.« Karin Slaughter


I årtionden har medborgarna i megalopolisen Seattle-Portland levt sina liv under konstant övervakning i form av Insyn, ett implantat som spårar medborgarnas varje ord och handling, och straffar eller belönar dem enligt en rigid moralkod fastställd av Delegationen. Men så kom revolutionen. Delegationen föll och dess mest betydelsefulla medlemmar låstes in i Aperturen, ett fängelse i utkanten av staden.
Sonya Kantor var Delegationens Poster Girl - övervakningsstatens ansikte utåt - och hon har suttit fängslad i tio år. Men så kommer en dag en gammal fiende till henne med ett uppdrag. Hon ska hitta en försvunnen flicka som tagits av regimen. I utbyte ska hon få sin frihet. Sökandet kommer att leda Sonya genom en ny och främmande värld, så som den blivit efter Delegationens fall, och hon tvingas konfrontera mörka hemligheter i sitt förflutna.
I översättning av Katarina Falk.

VERONICA ROTH föddes 1988 i en förort till Chicago. Medan hon studerade på universitetet började hon skriva på sin dystopiska science fiction-trilogi - Divergent, Insurgent och Allegiant - succéböckerna som hittills har sålt i över 40 miljoner exemplar världen över. Våren 2014 hade filmversionen av Divergent, med bland annat Shailene Woodley och Kate Winslet i rollerna, premiär. Poster Girl är Veronica Roths nya fristående roman: ett måste för alla Divergent-fans.

»Skrämmande och underhållande läsning.« New York Times Book Review


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone