Jump to content
Cover for En saga om en saga & Tösen från Stormyrtorpet
Isbn: 978-87-2718-797-6
Publisher: Saga Egmont
Category:
Novels Historic facsimile
Accessible since: May 2024
Narrator: Anita König

E-book

En saga om en saga & Tösen från Stormyrtorpet

“Hon står och vrider händerna i sin hjälplöshet. Och det är allt hennes skuld, därför att hon har anklagat honom! Men hon var ju utan arbete, hon svalt och frös. Barnet höll på att dö. Till vem annan skulle hon vända sig för att erhålla hjälp? ”

Den här boken öppnar med "En saga om en saga", en inblick i Selma Lagerlöfs kreativa tankeprocess och strävan att förverkliga sin hyllade debutroman, "Gösta Berlings saga". Här beskrivs den omfattande processen från idé till färdigt verk, och hur boken slutligen fördes ut till läsare världen över.

I ”Tösen från Stormyrtorpet” följer vi en ung kvinna som förlorar sitt anseende när hon blir gravid utanför äktenskapet. Mot alla odds visar hon en beundransvärd styrka när hon kämpar mot tidens normer för att återupprätta sin värdighet och frihet.

Genom dessa berättelser tecknar Lagerlöf en levande bild av en motståndskraft och beslutsamhet som är lika tidlös som hennes skrivstil. Hennes författarskap speglar människans vilja att konfrontera och övervinna hinder, vilket understryker hennes status som en av Sveriges största berättare någonsin.

Selma Lagerlöf (1858-1940) var en svensk författare och lärare. Hon debuterade med romanen ”Gösta Berlings saga” 1891 och tilldelades Nobelpriset i litteratur 1909. Selma Lagerlöf är en av Sveriges mest uppskattade och älskade författare genom tiderna och blev också den första kvinnan att väljas in i Svenska Akademien.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone