Jump to content
Cover for Kapitlet Rachel
Isbn: 978-91-8083-052-2
Publisher: Karat
Category:
Novels
Accessible since: May 2024

E-book

Kapitlet Rachel

Kapitlet Rachel är en intelligent, kaxig och brännande roman om vänner, älskare och ett Irland i djup lågkonjunktur. Och om en ung kvinna som desperat försöker navigera mellan de tre.

Rachel är en litteraturälskande student som arbetar extra i bokhandeln. Där träffar hon den sprudlande och excentriske James som hon avgudar från första stund. De delar snart lägenhet och det dröjer inte länge innan de är oskiljaktiga. Detta är början på en vänskap som kommer att förändra livet för dem båda. Tillsammans utforskar de varje hörn av Corks nattliv och försöker upprätthålla en sorglös tillvaro medan finanskrisen kryper allt närmare.

När Rachel blir förtjust i sin lärare Fred Byrne hjälper James till att ordna ett författarevent i bokhandeln, med målet att hon ska förföra Fred efteråt. Men Fred visar sig vilja något helt annat. Det som var en oskyldig förälskelse utvecklar sig till något mycket mer komplicerat, en allt snårigare härva av hemligheter och vågspel som sammanflätar Rachel, James, Fred och Freds eleganta och inflytelserika fru.

Kapitlet Rachel utstrålar smärtsam obesvarad kärlek uppblandad med gnistrande humor. Caroline O’Donoghue har skrivit en fantastisk roman för alla de som någon gång varit unga och för de som inte kan få nog av kärleksberättelser à la Sally Rooney.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone