Jump to content
Cover for Blodrosen
Isbn: 978-91-8073-665-7
Publisher: Visto förlag
Category:
Children's books
Accessible since: April 2024

E-book

Blodrosen

"Ondskan?" frågade Minna. 
"Ja, den finns i alla tider och kommer alltid i olika skepnader. Nu har den hittat till Brännarp och till en glipa som uppstått i tiden."
Ögonblicket innan Karl slog huvudet i stengolvet hörde han In malum eka mellan väggarna.
Hydran väste: "Ge mig rosen!"

Samma dag som Valdemar, Minna och Lisen tvingas lämna Lund för att åka till morfar Karl och hans underliga fabrik i Brännarp dras de in i ett mycket farligt äventyr. Snart vet de inte längre vilken tid de befinner sig i och varje gång någon nämner morfars experiment skakar marken så att sprickan under fabriken vidgas. 

Nattetid rullar tysktåg med nazister genom samhället och på dagarna försvinner saker spårlöst. Varför går vissa barn inte i skolan? Och vem är Sordolb med den mörkröda rosen?

När elixiret håller på att ta slut och Minna är den enda av syskonen som kan förflytta sig i tiden av egen kraft ställs allt på sin spets. Världen är i obalans och kriget närmar sig med stormsteg    Då händer något som ingen av dem kunnat förutse.

Blodrosen är en spännande bok för  alla bokslukare och den första, fristående  delen om syskonen Dellgrens äventyrliga tidsresor. Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone