Jump to content
Cover for Dinosaurier, apmänniskor och Gud
Isbn: 978-91-8977-527-5
Publisher: Pärlan Förlag
Category:
Children's books 9-12 years
Accessible since: March 2024

E-book

Dinosaurier, apmänniskor och Gud

Det här är en bok om att förstå saker. Om att förstå vad vi vet, vad vi tror att vi vet och att förstå att man inte kan veta allt. Det handlar om dinosaurier, om apmänniskor och om Gud.

Ur innehållet:
Att tänka kritiskt
Kommer vi från aporna?
Har vi funnits här i flera miljoner år?
Dinosaurier och den stora översvämningen
Big bang
Om Gud och Bibeln

Mats Molén är känd som någon som står upp för Gud som vår skapare och som naturvetare där han gett oss böcker som Vårt Ursprung? och en av initiativtagarna till tidningen Genesis, som betytt mycket för många både unga och vuxna. 
Det här är en bok som på ett lätt överskådligt sätt och mer komprimerat och enkelt möter barn och ungas frågor kring evolution, skapelse, Big Bang, apmänniskor och mycket mer som de möter i skolan. Med andra ord är detta en mycket viktig bok!
Detektiven Mortimer följer med läsaren genom boken med tanken att alla kan lära sig att tänka lite grann som en deckare eller forskare för att lista ut hur allting är. Det kallas att tänka kritiskt och handlar inte bara om att säga Nej! eller att bara säga emot. I den här boken handlar det kritiska tänkandet om att försöka tänka till och hitta riktiga lösningar på problem.

OM MATS MOLÉN:
Mats är geovetare och författare till flertalet böcker, bland annat Vårt ursprung?, Livets uppkomst, och Evolutionslåset. Han är en flitigt anlitad föreläsare om Skapelsetro och driver skapelsemuseet Den förhistoriska världen i Umeå, samt har tidigare varit ordförande för föreningen Genesis. Han bor i Umeå tillsammans med sin hustru. Man kan komma i kontakt med honom, eller läsa mer om olika frågor kring bland annat skapelsetro, på hans hemsida: www.matsmolen.se.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone