Jump to content
Cover for Litterära läkare
Isbn: 978-87-2704-229-9
Publisher: Saga Egmont
Category:
Literary studies
Accessible since: February 2024

E-book

Litterära läkare

Människan föds kreativ, och i alla tider har även läkare utnyttjat denna kreativitet för att gestalta mänskliga erfarenheter med ord.

I ”Litterära läkare” kastar Lars Böttiger ljus på den konstnärliga sidan av läkaryrket. Genom fascinerande skildringar av litteraturhistorien utforskar boken läkarpersonligheter som inte bara botat sjukdomar, utan även gett uttryck för mänskliga erfarenheter i skrift. Från 1500-talet till nutid presenteras nitton läkarförfattare, var och en med unika förmågor att väva samman medicin och konst. En medryckande djupdykning i korsningen mellan de två fälten och en hyllning till dessa läkares odödliga berättelser om livet självt.

Lars Böttiger (1924–2009) var en svensk läkare och professor i invärtes medicin. Hans akademiska insatser och bidrag till medicinsk forskning gjorde honom till en respekterad auktoritet inom sitt ämnesområde. Dessutom tjänstgjorde han som chefredaktör för den vetenskapliga tidskriften ”Journal of Internal Medicine”, som nu anses vara en av de främsta inom sitt slag i Europa.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone