Jump to content
Cover for Älskarinnan
Isbn: 978-91-8971-218-8
Publisher: Bokförlaget Polaris
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: February 2024

E-book

Älskarinnan

Smart thriller som stannar kvar.

Stjärnadvokaten Manfred Berg skjuts ihjäl i centrala Stockholm och genast fylls nätet av rykten. Det sägs att Manfred var på väg att ta ut skilsmässa och omgivningens dom är tydlig: Julia, golddiggern som gift in sig i den förmögna familjen Berg, måste vara inblandad i hans död.

Julia famlar för att få ihop tillvaron och på begravningen träffar hon Jack, en barndomsvän till Manfred. Snart blir Jack den trygghet både Julia och hennes tvåårige son Adam behöver. Tillsammans flyr de från blickarna och anklagelserna i Stockholm och bosätter sig på Manfreds ensligt belägna släktgård.

Men allt förändras när Jacks gamla vänner Matti och Christine dyker upp. Mot Julias vilja stannar de kvar och tar sig allt större friheter. När Jack plötsligt lämnar gården inser Julia att hon inte kan lita på någon. Långsamt går det upp för henne att det hela tiden funnits en plan. En plan med ödesdigra konsekvenser.

Älskarinnan är en tät psykologisk spänningsroman om relationer och maktspel. Precis som i den hyllade Lögnaren vrider Monica Rehn på begreppen skuld och oskuld och håller läsaren i ett järngrepp fram till sista sidan.  

Monica Rehn är jurist och bosatt i Bålsta. Hon debuterade 2019 med Moratorium, som nominerades till Årets deckardebut i Crimetime Award. 2023 kom den kritikerrosade Lögnaren.  

Om Lögnaren:

"En av årets hittills bästa deckare." Norra Skåne

"Det här är en väldigt smart och intelligent intrigkonstruktion och det dyker upp många oväntade vändningar genom läsningen. Inte minst, romanen är dessutom väldigt välskriven." Smålandsposten        Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone