Jump to content
Cover for I första ledet : de gröna kvinnorna som banade vägen
Isbn: 978-91-8988-791-6
Publisher: Bookea
Category:
Society & Culture
Accessible since: December 2023
Narrator: Lotta Westerholm
Length: 5 hours 1 minute

Audiobook

I första ledet : de gröna kvinnorna som banade vägen

Miljöpartiets första tid under 1980- och 1990-talen präglades av entusiasm och nybyggaranda, men också intern turbulens. Språkrör kom och gick, realister stod mot fundamentalister och partiet lyckades ta sig in i riksdagen inte bara en, utan två gånger.

Mitt i stormens öga fanns många kvinnor som tog plats och arbetade hårt för att partiet skulle nå framgång.

Här möter du sju kvinnliga pionjärer som med passion och stark ideologisk kompass strävade mot makten. De fick möta hård media- bevakning, slåss mot könsnormer och uthärda kritik från de egna.

Sju kvinnor, som skrivit svensk politisk historia och som möjliggjort att Miljöpartiet idag är ett moget parti med regeringserfarenhet, ger sin version av vad som egentligen hände.

Monika Aune är skribent och tidigare verksam som redaktör och kommunikationschef inom offentlig sektor. Hon är kulturvetare och har arbetat som kulturchef i flera kommuner. Monika Aune bor på en skogsfastighet mitt i Bergslagen.

Katarina Folkeson är journaliststudent vid Jakobsbergs folkhögskola och har en kandidatexamen i statsvetenskap från Lunds universitet. Hon har tidigare givit ut antologin "En bok om grön ideologi" (2021) och varit krönikör på Nerikes Allehanda Bergslagen.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone