Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Ödesbestämda
Isbn: 978-91-8978-283-9
Förlag: Bookea
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: december 2023
Uppläsare: Eva Röse
Length: 8 timmar 53 minuter

Ljudbok

Ödesbestämda

MADISON är en före detta barnskådespelare som vuxit upp under skakiga omständigheter. Hon har gått vilse i livet och uppsöker mediumet Jenny i hopp om vägledning. Jenny förbereder henne på stora förändringar; kort därefter är ingenting längre som vanligt. Madison flyter fram, tycks få svar på sina existentiella frågor och det känns som att hon drömmer i vaket tillstånd. Vad är det som händer med henne?

När Madison tappar verklighetsuppfattningen och tror att hon är död blir situationen ohållbar. Hon tvingas söka akut hjälp inom psykiatrin. Istället för att bli hjälpt blir hon dock missförstådd, inlåst och medicinerad mot sin vilja.

Samtidigt kämpar hon med sorgen efter sin själsfrände Gem och vill ge upp, när ett oväntat besök från andevärlden påminner henne om sitt syfte med att leva. Vem är det som infiltrerar Madisons tankar med ord tillhörande någon annan och kommer de att få henne att ändra riktning i tid?

Med den mystiska spänningsromanen "Ödesbestämda" debuterar Monica Jonsson som författare, följt av en karriär som frilansjournalist, PR-chef och kommunikatör. Hon är uppvuxen på Lidingö och numera bosatt på Östermalm.

Handlingen som utspelar sig i Stockholms innerstad är fritt baserad på verkliga händelser, med uppmaningen att välja livet och ta emot en vändning även när det är som svårast. Boken riktar sig främst till unga vuxna med syftet att beröra, bryta stigmatisering och ge support i kampen mot självmord - den vanligaste dödsorsaken i yngre åldrar.

Författaren har själv kämpat med psykisk ohälsa sedan sina tidiga tonår, kände länge att ingen riktigt förstod. Monica Jonsson har nu lärt sig att vi är många som går igenom liknande processer - vi är aldrig ensamma.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone