Jump to content
Cover for Om Hedebysviten 2 av Sven Delblanc
Isbn: 978-91-8975-961-9
Publisher: Nirstedt/litteratur
Category:
Literary studies
Accessible since: October 2023

E-book

Om Hedebysviten 2 av Sven Delblanc

Nyskrivet förord av författaren och förläggaren Gunnar Nirstedt, till Sven Delblancs Hedebysviten 2.

Om Hedebysviten 2:

Nu är det 1939. De svenska krigsvintrarna är stränga, och mörker och vanmakt sänker sig över Hedeby. Det mesta stannar av, utom möjligen malmtågen som förser den tyska krigsmaskinen med dödligt stål. Allt färre ser någon anledning att bli kvar och ta över gård eller skråverksamhet. Jobb i industrin lockar mer än hantverkstraditioner. Stadens liv överglänser bygemenskapen. Och allt fler Hedebybor tvingas bekänna färg.

Med böckerna om Hedeby skapade Sven Delblanc en värld full av oförglömliga gestalter. Här presenteras romanerna på nytt i två volymer, med förord av författaren och förläggaren Gunnar Nirstedt. Den första delen innehåller Åminne och Stenfågel, i den andra återfinns Vinteride och Stadsporten.

Sven Delblanc föddes i Kanada 1931. Hans första bok, Eremitkräftan, utkom 1962 och följdes av en rad romaner, pjäser och litteraturhistoriska verk. Böckerna om Hedeby publicerades mellan 1970 och 1976 och utgör en höjdpunkt i det sena 1900-talets svenska litteratur. De låg också till grund för en magnifik TV-serie. Sven Delblanc avled i Uppsala 1992.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone