Jump to content
Cover for Om Hedebysviten 1 av Sven Delblanc
Isbn: 978-91-8975-960-2
Publisher: Nirstedt/litteratur
Category:
Literary studies
Accessible since: October 2023

E-book

Om Hedebysviten 1 av Sven Delblanc

Nyskrivet förord av författaren och förläggaren Gunnar Nirstedt, till Sven Delblancs Hedebysviten 1.

Om Hedebysviten 1:

Som varje år behöver Sillerån rensas. Tre män ska utses för att gå på flotten och utföra arbetet, det är en uråldrig tradition i Hedeby. Men när en försteman ska väljas kommer djupgående konflikter i dagen. Baron Urse, som står på ruinens brant, förklarar att han själv tänker leda arbetet. År 1937 är privilegiesamhället på väg att förvandlas till folkhem, bondlandet till industristat, och baronen möter oväntat motstånd.

Med böckerna om Hedeby skapade Sven Delblanc en värld full av oförglömliga gestalter. Här presenteras romanerna på nytt i två volymer, med förord av författaren och förläggaren Gunnar Nirstedt. Den första delen innehåller Åminne och Stenfågel, i den andra återfinns Vinteride och Stadsporten.

Sven Delblanc föddes i Kanada 1931. Hans första bok, Eremitkräftan, utkom 1962 och följdes av en rad romaner, pjäser och litteraturhistoriska verk. Böckerna om Hedeby publicerades mellan 1970 och 1976 och utgör en höjdpunkt i det sena 1900-talets svenska litteratur. De låg också till grund för en magnifik TV-serie. Sven Delblanc avled i Uppsala 1992.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone