Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Dofterna tar jag med mig
Isbn: 978-91-8985-846-6
Förlag: Bookea
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: oktober 2023
Uppläsare: Veronica Kurba
Length: 4 timmar 36 minuter

Ljudbok

Dofterna tar jag med mig

Från ett grått, doftande hem i kaos och lycka i Glasgow hamnar en flicka i Göteborg. Ensam och oförstående samtidigt som hon häpnar över den nya stadens tystnad och renhet där människorna sveper förbi henne: strålande, blonda, vackra och tysta.

Året är 1965 och flickan är 9. Hon kommer ensam till Torslanda där hon möts av sin mammas vänner som tar med sig henne hem. Där finns mamma, tvillingarna och Anita. Redan nästa dag blir flickan lämnad hos nunnorna. Där ska hon bo och gå i skolan. Ingen pratar engelska i skolan, eller i hemmet där hon bor, och hennes liv blir tyst. Någonting som hon alltid haft svårt för.

Några veckor senare får flickan reda på att hon är adopterad, något som sätter i gång hennes fantasi och ger henne en mening.

Mellan kapitlen får vi läsa hennes brev till sin nyfunna biologiska moster. Hon har hittat sin mamma, som inte vill bli hittad. Boken vänder sig till ungdomar och vuxna som kan känna igen sig i hur det är att komma till ett annat land, vara annorlunda i skolan, inte känna att man tillhör familjen eller bara få en doft av livet i 60-talets Glasgow och Göteborg.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone