Jump to content
Cover for Hästikettsboken. Del 1, Hästen och människan ur hästens perspektiv
Isbn: 978-91-8984-991-4
Publisher: Bookea
Category:
Science
Accessible since: September 2023

E-book

Hästikettsboken. Del 1, Hästen och människan ur hästens perspektiv

Det var den 15 november 2010, en av de kallaste vintrarna i Sverige på 150 år. Mats var ensam hemma och Ylwas häst Jeenial höll på att dö. Han gick med Jeenial i meterdjup snö hela natten för att hålla honom vid liv men när veterinären kom på morgonen blev han utdömd. Det blev ilfart till Strömsholm med buköppning och 3,5 timmars operation. Han klarade den mot alla odds med vad vi senare fick veta, ungefär en halvtimmes marginal till döden.


Det är ju konstigt med livet men oftast så ändrar vi på oss först när det händer något drastiskt, för Ylwa och Mats Woxmark var det inget undantag. När Ylwas arabiska fullblod Jeenial blev akut sjuk i svår kolik/tarmvred

2010, överlevde han en buköppning som förändrade hela deras syn på hästar och träningen av dem. Fanns det en kommunikationsväg mellan häst och människa, där mötet resulterade i att ingen blev underordnad den andre?
Som byggde på samspel? Den metoden de utvecklade när de byggde upp Jeenial hjälper idag 200 team varje år både i deras vardagsliv och med deras tävlingsutmaningar. Den har också hjälpt många av de människor som de har coachat genom åren att vinna över sina egna och sina hästars mentala spärrar. Hästikettsboken del 1, Hästen och människan ur hästens perspektiv är deras första bok tillsammans.



Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone