Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Sälön 1968 - neutralitetens utpost
Isbn: 978-87-2706-356-0
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Romaner Deckare & spänning Historia Romantik
Tillgänglig sedan: september 2023

E-bok

Sälön 1968 - neutralitetens utpost

En nervkittlande spion- och agentroman som djupdyker i de personliga berättelserna, där platserna i romanen är sanna men historierna fiktiva!

Under ett av kalla krigets mest intensiva skeden agerar Stockholm tummelplats för agenter och spioner med Gotland som yttersta utpost mot östblocket.

Marindirektör Ivar försöker diskret underhålla den lågmälda affär han har inlett med sin vackra sekreterare Anita, något som försvåras när de hittar en kropp i vågorna. Den blåkragade skjortan gjorde kroppen direkt igenkännbar, det var en sjöman, en svensk flottist. Ska de polisanmäla sitt makabra fynd och samtidigt riskera att deras affär avslöjas?

Viceamiral Alexander Malmenlind spenderar sin sista dag i tjänsterummet på den gamla örlogsbasen, strategiskt och taktiskt behövdes en ny bas anläggas. Viceamiralen får uppgifter om att helikoptern med specialutrustning och flottister till Sälön har rapporterats saknad. Vem, eller vad, kan har orsakat försvinnandet?

Livsöden och Sveriges säkerhet står på spel i 'Sälön 1968'.



Bertil Lönnqvist (1948) är en svensk författare och civilingenjör. Han fick sin utbildning på KTH i Stockholm och har arbetat med utredningsuppdrag inom diverse teknikområden på Försvarsmakten.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone