Jump to content
Cover for Det gömda huset
Isbn: 978-91-1312-962-4
Publisher: Norstedts
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: May 2023

E-book

Det gömda huset

Den karismatiska läkaren Tekla Berg stöter på problem med Nobelsjukhusets nya rutiner och får till sist sparken. Hon bestämmer sig för att ta sig så långt bort från Stockholm som möjligt och tackar ja till att åka till Centralafrika i Läkare utan gränsers regi.

I östra Kongo råder stora konflikter. Gerillagrupper slåss mot varandra och tillfångatar västerlänningar för att utöva utpressning. En av de kidnappade hostar och skakar av våldsam feber, och snart börjar fler personer i byarna omkring att uppvisa liknande symptom. Det tar inte lång tid innan också
patienter på Läkare utan gränsers klinik har drabbats och Tekla anar att något riktigt farligt är på väg att hända. Ändå är det något som inte stämmer. Kan det handla om ett muterat virus? Eller kanske ännu värre än så?

Den svenske kirurgen Martin Roeykens bistår Tekla i det hårda arbetet med patienterna. Det är en kamp mot klockan. Samtidigt får Martin, som till skillnad från Tekla är väl hemmastadd i regionen, problem när hans vän holländaren Max Baumann köper mineraler från rebeller och hamnar i konflikt med belgiska legosoldater.

Martin och Tekla förstår att svaret på epidemins gåta inte finns i deras enkla sjukhus. Svaret finns långt in i djungeln, i "det gömda huset". De bestämmer sig för att ta sig in i mörkrets hjärta, väl medvetna om att det kan komma att handla om liv och död.

Det gömda huset är den fristående fjärde delen i den framgångsrika serien om läkaren Tekla Berg.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone