Förlag: Whip Media
Kategori:
Samhälle & politik Medicin & hälsa
Tillgänglig sedan: februari 2023
Fragment av anhörigskap
Boken riktar sig till dig som är anhörig. Den riktar sig också till dig som möter anhöriga i ditt arbete, exempelvis inom skola, sjukvård, socialtjänst, polismyndighet och religiösa samfund.
Av Sveriges drygt 10 miljoner invånare finns det ca 1,3 miljoner anhöriga som stöttar och hjälper närstående. Det är många människor. Att vara anhörig kan rymma många olika känslor och anhöriga finns i alla åldrar, från barn till äldre personer.
I boken berörs anhörigskap vid funktionsnedsättning, missbruk, psykisk ohälsa och demenssjukdom. Det finns både likheter och skillnader i dessa olika anhörigskap. Boken ger fragment av anhörigskap och utger sig inte för att förmedla hela bilden av att vara anhörig.
Syftet med boken är att ge en ökad förståelse för vad anhörigskapet kan innebära, vilka svårigheter och vilka bördor den anhörige kan leva med och hur detta kan visa sig på olika sätt. Boken kan ge igenkänning för dig som är anhörig. För dig som möter anhöriga i ditt arbete kan den också ge en förfinad lyhördhet för de uttryck som anhöriga kan uppvisa.
Boken tar upp hur relationer, vardagen och livspusslet kan komma att förändras i och med ett anhörigskap. Även olika former av stöd till anhöriga lyfts fram.
Boken kan med fördel användas inom handledning eller utbildning av personal. I kapitlen finns reflektionsfrågor som kan användas för eget bruk, i en studiecirkel eller på en arbetsplats.
Författaren har lång yrkesmässig erfarenhet i sitt arbete som sjuksköterska och som lärare av att möta anhöriga och har också egen erfarenhet av att vara anhörig.
Information
Stöds av följande plattformar
PC/Mac
Surfplatta Läsplatta
Smartphone