Hoppa till innehållet
Omslagsbild för En yankee vid Kung Arthurs hov
Isbn: 978-91-8063-608-7
Förlag: Modernista
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: februari 2023

E-bok

En yankee vid Kung Arthurs hov

Hank Morgan, en skicklig mekaniker i 1800-talets New England, får ett slag mot huvudet och vaknar upp bland riddare och magiker i kung Arhurs Camelot. Hank använder sin moderna kunskap för att ställa sig in hos hovet, med målet att förbättra samhället i grunden, men faror lurar bakom varje hörn. Han gör sig till ovän med magiker och rojalister och vill dessutom försöka skydda kung Arthur från motståndare, vilket är svårare än han kunnat tro.
En Yankee vid Kung Arthurs hov är en klassisk satir och ett av de första verken i litteraturhistorien som innehåller en tidsresa. Det är en av Mark Twains mest unika historier, som använder den komiska inramningen för att driva lika mycket med dåtident romantik och riddarideal som nutidens kapitalism.
I översättning av Astrid Borger.

MARK TWAIN [1835-1910] var en amerikansk författare uppväxt i Missouri, vilket utgör miljön i flera av hans romaner. Mest känd är han för de tidlösa uppväxtskildringarna Tom Sawyers äventyr [The Adventures of Tom Sawyer, 1876] och Huckleberry Finns äventyr [Adventures of Huckleberry Finn, 1884]. Twains författarskap är starkt knutet till den amerikanska identiteten och William Faulkner ansåg honom vara den amerikanska litteraturens fader, medan Ernest Hemingway har sagt att »All modern amerikansk litteratur är sprungen ur Mark Twains Huckleberry Finn«.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone