Jump to content
Cover for Broadway Blend : emigrantberättelser
Isbn: 978-87-2846-918-7
Publisher: Saga Egmont
Category:
Novels Society & Culture Psychology Humanities
Accessible since: December 2022

E-book

Broadway Blend : emigrantberättelser

"Pappy frustade till så att det blev en liten tornado i tekoppen. Men sen blev han så allvarlig och nästan stel i ansiktet. Han la ner brödskivan med ham and egg, och den såg ut som en sån där ruin som mammy berättat om i kvällssagan. Home in Sweden in the Ätradal, där mammy växt opp, fanns en sån ruin mitt i ån. Sjönevadborgs ruin, sa mammy. Ett sånt konstigt ord. Sjönevadborgs ruin."

En man reflekterar kring sina varma barndomsminnen. Han är född i Amerika av två svenska föräldrar, där det svenska möter det amerikanska, det blygsamma möter det i överflöd. Han betraktar hur hans far, pappy, ofta våndas över allt de har lämnat bakom sig – ett Sverige i konflikt för ett frihetens och möjligheternas Amerika.

"Broadway Blend: emigrantberättelser" är en gripande historia om andra generationens emigration, försoningen med det förflutna och ett återvändande till hemlandet.Walter Dickson [1916–1990] var en svensk roman- och novellförfattare, född i USA, senare bosatt i Falkenberg. Hans emigrationsskildringar har jämförts med Vilhelm Mobergs och Artur Lundkvist ska ha sagt "att medan Moberg är realismens skildrare av emigrantlivets stora skeende, skapar Walter Dickson den inre upplevelsens realism". Dickson gör ett betydligt litterärt avtryck med sin kreativt förtroliga berättarstil.

EPUB3: Reflowable


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone