Jump to content
Cover for Jo, doktorn, det var en sak till ...
Isbn: 978-91-7634-816-1
Publisher: Idus förlag
Category:
Novels
Accessible since: November 2022

E-book

Jo, doktorn, det var en sak till ...

"Mamma sa att man får en spruta i armen om man inte är snäll mot doktorn", säger lilla Astrid blygt.

Mamma Sofia tittar lite skamset på mig och jag kan inte låta bli att skratta till.

"Du verkar vara snäll, Astrid, så du behöver inte vara orolig för att få någon spruta", svarar jag med ett leende. "Visa var det kliar på dig så kan mamma börja berätta varför du är här idag."

Jo, doktorn, det var en sak till ... är en roman om hur en allmänläkares vardag på vårdcentral kan se ut. Vi följer doktor Henrik under en veckas tid då han möter sina patienter. MC-knutten, vars tumör måste opereras bort med yttersta försiktighet för att inte förstöra klubb­tatueringen på ryggen. Den gamle läraren som inte berättar om hur mycket alkohol han egentligen dricker. Kvinnan med lungsjukdomen KOL vars ryggvärk visar sig vara livshotande. Den lilla flickan med kliande eksem och många, många fler.

Boken, med sitt vardagliga och trovärdiga språk, visar både det medicinska och mänskliga i läkaryrket. Humor och allvar varvas med folkbildning och viss frustration över vårt sjukvårdssystem.

 

Författaren Viktor Bergendal är legitimerad läkare, specialist i allmän­medicin och ST-läkare i geriatrik.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone