Jump to content
Cover for När det inte var för sent
Isbn: 978-91-8969-946-5
Publisher: Bookea
Category:
Novels
Accessible since: July 2022

E-book

När det inte var för sent

Han heter Jacques Ekström och är nyskild, har en liten dotter, närmar sig femtio, är trött på sitt arbete som arkitekt och funderar på vad han ska göra med resten av sitt liv.


Jacques besöker sin hemstad Göteborg där han hälsar på sin åldrade och dementa mamma och går omkring i kvarteren med minnen från sin ungdom.


Han återser en förälskelse från förr och återupptar arbetet med att skriva på sin stora roman som han påbörjade redan för tjugo år sedan i Paris, men det går trögt, mycket annat kommer emellan.


Efter en våldsam och tragisk händelse tar han först sin tillflykt till USA och sedan södra Frankrike. Under vistelserna möter han människor som påverkar honom och hans syn på tillvaron.


Men hur ska det gå med hans dröm att skriva en roman och ska han stanna kvar i Frankrike eller möjligen återvända till Stockholm eller Göteborg?


”När det inte var för sent” är en roman om livet, kärleken och konsten att skriva en bok. Berättelsen sträcker sig över tjugo år, från millennieskiftet och framåt.
Boken är en fristående fortsättning på ”Likt en lek”.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone