Jump to content
Cover for Pastorsänkan
Isbn: 978-91-8023-561-7
Publisher: Modernista
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: July 2022
Narrator: Gunilla Leining
Length: 8 hours 38 minutes

Audiobook

Pastorsänkan

»En sprudlande mysdeckare med många färgstarka karaktärer.« Birgitta Ehn Eliason, BTJ

»Charmig mysdeckare med mycket feelgoodkänsla.« Katarina Ruus 

»Härlig blandning av feelgood och spänning, med mord kärlek och vintage.« Mest deckare

Sandras dröm om en egen retrobutik är på väg att förverkligas. Dessutom har hon hittat sin själsfrände i Danne, som äger en verkstad och kör en gammal amerikanare. Nu ska de båda driva företag i varsin lokal i en före detta frikyrka, som de döpt till Vintagekyrkan.
Men lyckan blir kortvarig. De forna församlingsmedlemmarna rasar över att raggarkulturen får frodas kring Dannes verkstad. Grannarna oroar sig för stök och bråk, medan kommunen vill riva den skamfilade träkyrkan och anlägga fler centrala parkeringsplatser. Allt ställs på sin spets när Vintagekyrkans ägare, pastorsänkan Vera Bengtsson, mördas och det uppdagas att Dannes och Sandras hyreskontrakt försvunnit.
Mordet skakar om småstadsidyllen och Sandra hamnar i en härva av lögner och svek där framtidsplanerna riskerar att gå i kras lika lätt som en av alla de femtiotalsserviser hon har i lager.

KARINA JOHANSSON är född och uppvuxen i värmländska Sunne, där hon skriver uppslukande mysdeckare förlagda till sin hemtrakt. Pastorsänkan är den första fristående delen i serien Morden i Sunne och Karina Johanssons första bok på Modernista.

»En riktig höjdare. Karina lyckas fenomenalt med att hålla mig på sträckbänken.« Maddys boksida 

»Vill man ha både mys och spänning är detta den perfekta boken.« Sandras böcker

»Författaren dukar upp ett habilt smörgåsbord av misstänkta och lyckas länge hålla även denna garvade läsare i ovisshet om mördarens identitet.« Liv tycker


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone