Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Färdvägar
Isbn: 978-87-2830-770-0
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Fantasy & SF Naturvetenskap
Tillgänglig sedan: juni 2022

E-bok

Färdvägar

Hur mycket är vi villiga att offra för de som står oss närmast?

Novellsamlingen Färdvägar består av 10 noveller i gränslandet mellan fantasy och skröna, mellan det kända och det okända. Genom samlingen pulserar naturens närvaro i takt med frågan vad vi är villiga att offra för dem som står oss närmast.

Där finns en vattenvarelse på botten av en sjö djupt in i skogen, en farmor med en orubblig styrka och en familj som flyr undan krig och förföljelse. I en novell möter vi fjällkvinnan som tvingas lämna bort sin nyfödda och i en annan träffar vi barnets far som slits mellan sin gamla övertygelse och sin nya.

Färdvägar är en samling berättelser om människor som tvingas tänka om eller som vägrar tänka om. Det är lågmäld fantasy om magi och trolldom, men framför allt är det berättelser om att vara människa.

Jenny Green är född 1986 och bosatt i Mölndal. Hon skriver mestadels noveller inom fantasygenren och rör sig kring frågan vad vi är beredda att göra för, och mot, de som står oss allra närmast. I hennes berättelser är skogen ofta närvarande, liksom relationen mellan barn och förälder.

Till vardags är hon högstadielärare i spanska och svenska och leder också skrivarkurser emellanåt. Hon har tidigare publicerat flertalet noveller, bland annat i den uppmärksammade antologin Malmö 2048.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone