Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Just nu lever jag
Isbn: 978-91-8916-967-8
Förlag: Pärlan Förlag
Kategori:
Romaner Unga vuxna Resor & geografi Feelgood
Tillgänglig sedan: februari 2022

E-bok

Just nu lever jag

Inspirerad av verkliga livsöden och händelser.

Arthur är en örlogskapten från Karlskrona, som uppskattar ett inrutat tillbakadraget liv utan överraskningar. Hans granne är den trettio år yngre Isak, en sprudlande pratsjuk livsnjutare utan större mål i livet. Han fascineras av Arthurs excentriska beteende, som han misstänker har en orsak. Medan Isak söker svar växer en vänskap fram, som tar dem på en resa från Karlskrona i söder till Kiruna i norr.

Längs resan möter de Mica, en färgstark ung kvinna med ett brokigt förflutet. Hennes livsberättelse väcker minnen som Isak förträngt, och i henne möter Arthur något som han förlorat, men som inte längre vill hålla sig gömt.

Just nu lever jag är en varm och engagerande berättelse, som blandar allvar med humor. En bok om mod att våga gå en tidigare otrampad stig, om sorg och att ta vara på den tid som är just nu.

En ny spännande och berörande roman av Tomas Wallengren, författare till Livet-serien och serien Drömvandraren.

RÖSTER OM WALLENGRENS TIDIGARE BÖCKER:

”Det är märkligt hur Tomas Wallengrens böcker fångar mig som läsare och hur man längtar efter att få dyka in i berättelsen för att se hur det går, då man egentligen behöver göra något annat, men sätter det åt sidan.” (Litteraturskafferiet)

”Tomas skriver spännande och närvarande. Han har en fantastisk berättarröst som suger in dig i historien och inte släpper taget.” (I min bokhylla)

Tomas Wallengren är pastorn som blev författare. När han inte reser och predikar eller skriver är han pastor i en pionjärförsamling i Jämjö. Han bor i Karlskrona, där boken både är skriven och till stor del utspelar sig.

EPUB3: Reflowable


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone