Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Livet på internet – Surfa säkert och hitta rätt (lättläst)
Isbn: 978-91-8899-323-6
Förlag: LL-förlaget
Kategori:
Unga vuxna IT & teknik Lättläst
Tillgänglig sedan: januari 2022
Uppläsare: Örjan Blix
Length: 1 timme 25 minuter

Ljudbok

Livet på internet – Surfa säkert och hitta rätt (lättläst)

Hänga på nätet

En stor del av livet finns idag på internet. Det är där vi scrollar nyheter, kollar film, hänger med kompisar, betalar räkningar och shoppar. Allt är bara en knapptryckning bort. Smidigt och lätt!  

Men för många kan internet också vara komplicerat och svårt att förstå. Forskarna Emma Sorbring, Lotta Löfgren-Mårtenson och Martin Molin har pratat med många ungdomar och unga vuxna med intellektuell funktionsnedsättning om deras upplevelser av internet, om allt från sociala medier och spel till mobbning och källkritik. Hur ser de på riskerna och möjligheterna på nätet?  

Att veta hur man ska agera på nätet och vem man kan lita på är viktigt för att kunna känna sig delaktig i samhället. I Livet på internet får unga med IF mängder av information, tips och råd om hur man kan tänka för att våga vara på nätet och samtidigt känna sig trygg.  

Emma Sorbring är professor i barn- och ungdomsvetenskap. Martin Molin är fil.dr i handikappvetenskap och professor i socialt arbete med inriktning motfunktionshinderområdet. Lotta Löfgren-Mårtenson är professor i hälsa och samhälle, inriktning sexologi.

"Livet på internet är en viktig bok och den handlar precis som undertiteln anger om att surfa säkert och hitta rätt. I korta, intressanta och informativa kapitel berättar författarna om film, musik, sport, poddar, väder, handla och spela spel. De tar också upp vänskap, kärlek och sex på nätet." Helene Ehriander, BTJ-häftet nr 22, 2021. 


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone