Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Ät smart!
Isbn: 978-91-7985-984-8
Förlag: Tukan Förlag
Kategori:
Matlagning, mat & dryck Medicin & hälsa
Tillgänglig sedan: december 2021

E-bok

Ät smart!

Varje dag påverkar du din hälsa när du väljer vad du ska äta. Att vi kan påverka vår hälsa med maten är ett faktum sedan länge, men tyvärr är området fyllt av myter, inte minst när det kommer till vad som är rätt och fel. Vi blir skrämda av hormoner i obalans, låggradiga inflammationer, kemiska ämnen i maten, och vi uppmanas att fokusera på enskilda beståndsdelar för att lösa problemet, stötta olika organ, detoxa kroppen etc. Med denna bok vill Kristina Andersson utifrån ett vetenskapligt perspektiv hjälpa dig att förstå den oerhört fascinerade kraft som finns i maten.

Vad som är smart att äta beror på vem du är och vad du vill uppnå. Lider du av sötsug är det den belönande kraften i maten du ska bemästra. Behöver du gå ner i vikt är det den mättande och tillfredsställande maten du ska ta sikte på. Vill du prestera bättre är det kraften i form av den energi som maten bidrar med samt den muskeluppbyggande effekten som tar dig dit.

Att äta smart är att utnyttja och maximera de krafter som finns i maten. I Ät smart! får du konkreta tips, t.ex. hur du får i dig mer grönsaker och baljväxter, hur du tämjer hunger och sötsug och vad som är smart mat för viktreglering, träningsresultat och hälsa i stort. Bokens sista del bjuder på ett 30-tal goda och enkla recept.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone