Jump to content
Cover for Glimmer
Isbn: 978-91-8946-836-8
Publisher: Bookea
Category:
Short stories
Accessible since: December 2021

E-book

Glimmer

"Allt, precis allt, kommer att bli bra. Allt kommer att bli bra. Allt."

En man på Rörstrandsgatan i Stockholm, med italiensk pudertvål i portföljen och titeln beteendedesigner på visitkortet. En kvinna i 1920-talets Uppsala, hängiven vetenskapen och sina känslor för en viss tysk gästforskare. En man i Östberlins maktelit, med uppdrag att producera guldmedaljer åt republiken.

De är hängivna sina projekt. De är övertygade om att skapa lycka, renhet, styrka och framgång. För allas bästa, eller åtminstone nästan alla till gagn. Med sina såväl korta som längre nedslag tecknar Glimmer en bild av människans ibland underbara men ofta föga smickrande väsen.

Är detta en lustig skrattspegel eller ett hotfullt skräckkabinett?

Glimmer är en samling noveller och andra bokstavskombinationer om kärlek, lust, längtan, passion och skönhet. Samt hat, missunnsamhet, galenskap och desperation. Inte minst tonar en berättelse fram om den blinda tron och hur den kan leda oss in i det totalitära, in mot undergången.

Glimmer spänner över hundra år av mänskliga steg och snedsteg. Inte minst idag är den mer brännande aktuell än du anar.

"Jag ska bara se på när månen trillar ner. När midnattståget passerar vandrar jag längs rälsen. Och ser på när månen trillar ner."Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone