Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Jag är Janis
Isbn: 978-87-2687-459-4
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Barn & Ungdom 9-12 år
Tillgänglig sedan: augusti 2021

E-bok

Jag är Janis

Det var vid Gröna Lund som Janis träffat tant Gloria för första gången. Utan henne hade hon aldrig lyckats komma in. Hennes bror Zack hade tagit hennes pengar för att själv gå in med Adidas. Janis tycker inte om Adidas. Han är en mobbare och han pressar Janis och de andra på pengar. Relationen mellan syskonen försämras, eftersom Zack kan inte sluta lyda Adidas order. Hon har dessutom märkt att han smyger ut sent om kvällarna. Men vart tar han vägen? Zack ligger mer risigt till än vad Janis anar ...

Janis fortsätter att träffa tant Gloria och visst är hon konstig, men hennes historier om uppväxten på cirkuskompaniet Cirkus varieté lockar Janis alltmer. En dag kommer ett cirkuskompani till stan. Det heter precis som det som Glorias föräldrar drivit innan soldaterna fört dem till ett koncentrationsläger. Och Janis lovar att de ska gå och se på dom, men när det är dags för föreställningen är själva showen inte alls som som Janis minns den.


Cannie Möller (1947) är en svensk författare som under sin karriär har skrivit ett flertal framgångsrika romaner för både ungdomar och vuxna.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone