Jump to content
Cover for Tjuvdrottningen
Isbn: 978-91-2716-407-9
Publisher: Natur & Kultur
Category:
Children's books 9-12 years
Accessible since: June 2021

E-book

TjuvdrottningenTjuvdrottningen är den andra delen i serien om Månvind & Hoff, en hisnande spännande trilogi om barn på samhällets botten i 1800-talets Stockholm.

Våren har väckt staden till liv och på Norrbro flockas åskådarna runt en populär knivkastarföreställning. Men på Allmänna barnhuset har Mika annat att tänka på. Två av de föräldralösa barnen skolkar från skolan och konstapel Valdemar Hoff kommer med en oväntad anklagelse. Snart inser Mika att barnen är in blandade i något mycket farligare än de själva förstår. För att rädda dem måste hon sätta sitt eget liv på spel.


Sagt om del 1, "Nattkorpen":


Så fängslande att den faktiskt inte går att släppa. Nattkorpen är inte bara mycket spännande, den är också en bit osande, levande historia. // Här finns spänning, nerv och tempoväxlingar, men allra bäst är kanske miljöskildringen och tidsandan: klasskillnaderna, hur hunger känns, hur härsket flott luktar och hur en råttkung ser ut. Allt det där liksom stiger upp från sidorna som en smocka av gestaltning.
Stina Nylén, Göteborgs-Posten


"Den rappa berättelsen drar oemotståndligt med sig läsaren."
BTJ


Rekommenderas varmt till den som gillar historiska berättelser, spännande livsöden och deckare/mysterium av det lite läskigare slaget. Tänk lite Sherlock Holmes för yngre läsare.
@barnensboktips


Tänk att få vara 10 år, läsa den här och göra den till hela ens värld. // Mika är rolig, smart, underdog och får vara med om det här äventyret! Det är så coolt Jag älskar denna boken.
Barnbokspodden


Betyg: 5 av 5?? Den är inte bara ruggigt välskriven rent språkligt, utan storyn i sig är också på topp Jag blir riktigt glad när såhär högkvalitativ barnlitteratur ges ut. Detta är en bokserie som ni inte får missa.
@barnboksfamiljen


Som en modern Nordic Noir-variant av Oliver Twist, men med en 12-årig flicka i huvudrollen.
Mariefreds tidningLog in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone