Jump to content
Cover for Min far och min ryggsäck
Isbn: 978-91-8937-367-9
Publisher: Bookea
Category:
Memoirs & Biography
Accessible since: May 2021
Narrator: Johanna Dahlbäck
Length: 4 hours 57 minutes

Audiobook

Min far och min ryggsäck

Shemal Samuelson var bara tonåring när revolutionen i Iran 1979 startade. Tillvaron förändrades drastiskt och tryggheten hon känt var borta. Hennes planer och drömmar krossades och livet fylldes istället av en kamp för självständighet och trygghet.

“Min far och min ryggsäck” är en självbiografisk berättelse om Shemals uppväxt i Kurdistan och livet i Peshmerga, den kurdiska befrielsearmén. Vi får följa hennes tid som politisk flykting i Norge och när hon till slut hittade ett hem i Sverige. Familj, kärlek och moderskap är centralt men även tankar om frihet, att inte räcka till och att fastna i ett mellanförskap.

Shemal är kurd, liberalt uppfostrad och uppvuxen i den iranska delen av Kurdistan. Hon tog sin läkarexamen vid Uppsala universitet år 2000 och vidareutbildade sig till specialistläkare inom ÖNH-sjukdomar. Shemal har under sitt innehållsrika liv alltid varit aktivt engagerad i kampen för frihet, jämställdhet och humanism. “Min far och min ryggsäck” är Shemals försök att informera och inspirera.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone