Jump to content
Cover for Tyst offer
Isbn: 978-91-7893-357-0
Publisher: Modernista
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: March 2021

E-book

Tyst offer

Ny kriminalroman av Peter May om den skotske kriminalkommissarien John Mackenzie

»En thriller med starka karaktärer, skickligt sammanvävd intrig och en filmisk upplösning.« The Herald

Södra Spanien, 2020. När Jack Cleland – en efterlyst brittisk polismördare som befinner sig i Spanien – ser sin flickvän dö, skjuten i samband med ett polisingripande som bland annat involverar konstapel Cristina Sánchez Pradell, svär han på att hämnas.
Cristinas moster, Ana, lider av den sällsynta sjukdomen Ushers syndrom och har varit dövblind under hela sitt vuxna liv. Ana är kärnpunkten i Cristinas värld – och i Clelands grymma hämndplan…
John Mackenzie, en briljant men kantig utredare från Glasgow, tas in för att hjälpa de spanska myndigheterna med jakten. Bara Mackenzie kan tysta Cleland innan polismördaren får det sista, blodiga ordet.

PETER MAY [f. 1951] är en flerfaldigt prisbelönt skotsk romanförfattare, bosatt i Frankrike, vars böcker sålt i över 5 miljoner exemplar. Hans Lewis-trilogi om Edinburgh-polisen Fin Macleod har hyllats av kritikerna både internationellt och i Sverige, och har vunnit en rad priser, bland annat Cezam Prix Littéraire Inter CE i Frankrike och The Barry Award för »Årets bästa kriminalroman« i USA. Tyst offer är hans nya, fristående kriminalroman om den skotske kriminalpolisen John Mackenzie.

»Peter May har en oerhört stark förmåga att skriva fängslande.« Johannas deckarhörna

»En författare jag skulle följa till världens ände.« Marilyn Stasio, New York Times


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone