Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Fränder
Isbn: 978-91-7799-336-0
Förlag: Louise Bäckelin Förlag
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: januari 2021
Uppläsare: Magnus Roosmann
Length: 14 timmar 4 minuter

Ljudbok

Fränder

"Boken sträcklästes, det gick inte att lägga den ifrån sig. Man vill veta mer om Noah och Michael. Översättningen är gjord av Birgitta Wernbro Augustsson som visar att detta är en litterär konstform i sig. Lysande! Hennes [Emma Donoghue] berättarkonst är i en klass för sig, hon får språket att lyfta från boksidorna, människorna får liv och nerv." Ölandsbladet

Franskfödde Noah är en pensionerad kemiprofessor som bor på Upper West Side i New York. Han planerar att för första gången sedan han var barn, återvända till sin hemstad Nice. Precis innan Noah ska åka får han ett oväntat samtal från socialtjänsten. Han visar sig vara närmast anhörig till 11-åriga Michael, som behöver bli akut omhändertagen. Motvilligt bestämmer han sig för att ta med pojken på sin resa.
Väl framme i Nice, med den minst lika motvilliga Michael i släptåg, börjar Noah nysta i sin familjehistoria. Det omaka paret har till en början svårigheter med att komma överens, men mitt i deras gnabbande om steak frites och skärmtid börjar de sakta att finna varandra. De märker snart att de har mer gemensamt än de trott.
Fränder är en varm och gripande berättelse om släktskap, att bemöta det förflutna och vad det egentligen betyder att vara en familj.

EMMA DONOGHUE är mest känd för sin kritikerrosade och bästsäljande roman Room, som hon skrev i efterdyningarna av det uppmärksammade Fritzl-fallet i Österrike. Room nominerades till Bookerpriset och den efterföljande filmen har vunnit flera priser, bland annat en Oscar för bästa huvudroll. Emma är född och uppvuxen på Irland, men bor numera i Kanada. "En viktig, rörande roman som stannar kvar hos en långt efter att man läst klart." The Independent

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone