Jump to content
Cover for Embla : Om du ändå levde nu
Isbn: 978-87-2676-036-1
Publisher: Saga Egmont
Category:
Novels
Accessible since: December 2020

E-book

Embla : Om du ändå levde nu

Axel vet att han inte borde fortsätta. Det han borde göra är att kontakta Länsstyrelsen och sedan lämna allt ifrån sig. Men när han hittar ett käkben han inte kan sluta tänka på, bryts genast löftet han gett sin fästmö om att sluta med arkeologin. I hemlighet fortsätter han istället med utgrävningen på egen hand. Det finns liksom inget alternativ. Han måste.

Flera tusen år tidigare, under bronsåldern, lever en kvinna som heter Embla. På något sätt vet hon att hon är menad att älska en man som heter Ask - problemet är bara att hon inte vet var han befinner sig. Men medan livet för henne på villovägar blir hon steg för steg allt säkrare på hur saker och ting egentligen hänger ihop. Hon bestämmer sig för att leta efter Ask - trots att det är ett omöjligt uppdrag.

'Embla: Om du ändå levde nu' är berättelsen om en osannolik kärlekshistoria som uppstår när den ena älskande hittar den andras grav.

Jorun Modén, född 1971, är en svensk författare med en engelsk B.A. i forntida och medeltida litteratur och språk. Hon har gett ut berättelser inom fantasy, science fiction och historisk fiktion. År 2013 fick hon hederspris i Mix förlags och Science Fiction-bokhandelns novelltävling, med sin science fiction-novell 'Socioterna'.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone