Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Mordet i Bergsjön
Isbn: 978-87-2675-710-1
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
True Crime
Tillgänglig sedan: november 2020
Uppläsare: Hans Bergqvist
Length: 2 timmar 9 minuter

Ljudbok

Mordet i Bergsjön

Klockan är strax efter elva på kvällen den 14 april 2013 när de fyra männen kommer tillbaka till radhuset på Stjärnbildsgatan i Bergsjön. De har just gjort inbrott hos en äldre dam på Zenitgatan en knapp kilometer bort och ska nu bytet delas upp. De har hunnit sitta vid köksbordet någon minut när någon smyger fram till fönstret och kikar in mellan springorna i persiennerna, siktar och avlossar fem skott.
På bortre sidan av bordet sitter ägaren till radhuset, Ivan, han träffas av två av skotten, på hans högra sida sitter Martin som träffas i höger kind. De två andra undkommer oskadda. Larmet till polisen kommer in kl. 23.20.10 och samtidigt som radiobilarna beordras till platsen så larmas även ambulans som tar Ivan till sjukhus. Hans liv går dock inte att rädda. Han lämnar sambo och en ung son bakom sig.

Nordisk Kriminalkrönika är ett historiskt verk. Berättelserna och samlingarna är uttryck för den samtid som de skrevs i, och kan i enstaka fall ha föråldrat eller kontroversiellt innehåll. Eventuellt stötande material är inte uttryck för förlagets hållning.

I Nordisk kriminalkrönika berättar poliser själva om sina mest uppmärksammade, omskakande, och svåra fall.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone