Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Svartskalle : En svensk historia
Isbn: 978-91-7441-265-9
Förlag: Ordfront förlag
Kategori:
Memoarer & Biografier Samhälle & politik
Tillgänglig sedan: oktober 2020

E-bok

Svartskalle : En svensk historia

I Svartskalle – en svensk historia beskriver America Vera-Zavala sitt liv i Sverige. Här finns mamma, pappa, hur hon kom till världen, läraren, kompisarna, livets första kyssar, det längre förhållandet, de egna barnen och åldrandet. Men det är något som genomsyrar, som
stör, som gör sig påmint genom hela denna berättelse. Något som ska förfölja henne hela livet. Ibland som något som hon knappt tänker på, men så bränner det till, blir tydligt. Tyvärr oftare
och oftare. Sverige, Americas Sverige, blir alltmer rasistiskt – och det är den historien som Vera-Zavala med utgångspunkt i sitt eget liv kartlägger, undersöker och försöker förstå.

Svartskalle – en svensk historia är en text som med glasklar blick visar hur rasismen drabbar ”den som inte passar in”. Det är en outhärdlig, skör, gråtande, ilsken, stolt, stark och oövervinnerlig text.

Med teoretisk skärpa och intellektuell briljans visar America Vera-Zavala hur rasism skapas, var den finner sin näring, hur den gödslas och växer – men också hur den effektivt kan bekämpas och krossas.

Rasism är något som för vissa bara är ett ord. För andra påverkar det allt i livet.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone