Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Det du gör är farligt : en bok om jämställdhet och lika rättigheter
Isbn: 978-91-8922-344-8
Förlag: Bookea
Kategori:
Samhälle & politik
Tillgänglig sedan: juli 2020

E-bok

Det du gör är farligt : en bok om jämställdhet och lika rättigheter

Boken du håller i din hand innehåller texter som andra bedömt som “farliga”.

Att sätta ?ngret på ojämställdhet och ojämlikhet väcker känslor. Men ändå måste vi fråga oss: Hur kan det vara fel att sätta ord på orättvisor? En kamp för rättvisa måste ifrågasätta makten, en rättighetskamp som inordnar sig i ledet är knappt värd namnet.

Den här boken kan du använda för att lära dig mer om vissa aspek-ter av jämställdhet och lika rättigheter eller för att hålla din låga brinnande i kampen för mänskliga rättigheter!
Boken innehåller till stor del argumenterande texter och dessutom ? nns det en ordlista och både bok- och länktips för den som vill lära sig mer.

Martin Luther King sade “The time is always right to do what is right.” Det är alltid rätt tid att göra det som är rätt.

Orden har en makt och vi kan förändra samhället genom att beskriva vad som felas. Det hjälper inte enbart med texter, ord måste också omsättas i handling, men om ingen skriver eller säger vad som måste ändras, då kommer inget bli gjort.
Orsaken till att vi inte uppnått det rättvisa, jämlika och jämställda samhället än är helt enkelt för att det ? nns motstånd. För att vissa inte vill att lika rättigheter blir verklighet i praktiken och för att andra kan för lite eller bryr sig för lite för att göra något åt orättvisorna.
”Det du gör är farligt, en bok om jämställdhet och lika rättigheter” är skriven med intentionen att bidra till allas lika rätt och med förhoppningen att du som läser den tar med dig en åskboll i bröstet att mullra med när bristen på mänskliga rättigheter gör sig påmint.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone