Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Hopp
Isbn: 978-91-7945-015-1
Förlag: Ordfront förlag
Kategori:
Samhälle & politik
Tillgänglig sedan: juni 2020

E-bok

Hopp

Vi lever i en orolig tid när utvecklingen inom världspoli­tiken tycks absurd, klimatkata­stroflarmen ljuder allt högre och klyftorna i samhället bara blir djupare. Därför ger vi nu ut Rebecca Solnits klassiska aktivistbok "Hopp" som aldrig tidigare kommit på svenska.

I "Hopp" fångar Rebecca Solnit de senaste 50 årens historia av aktivism och samhällelig förändring, från Berlinmurens fall till de världsomfattande demonstrationstågen mot kriget i Irak. Genom att lyssna till några av de senaste århundradets största tänkare, så som Woolf, Gandhi, Borges, Benjamin och Havel, formulerar Solnit en tidlös vision kring politisk förändring. För att orka fortsätta kämpa, menar Solnit, måste vi erkänna de enorma framsteg som gjorts tack vare enskilda personers engagemang, men också lära oss leva med att framtiden är osäker och att de direkta följderna av vårt handlande inte alltid är uppenbara. Hopp kräver handling och handling hopp och nu behövs denna samverkan mer än någonsin.

"Hopp" (Hope in the dark) utkom första gången 2004. I de helt nyskrivna för­- och efteror­den berättar Solnit om bokens uppkomst och om vägen till framtidstro och handling i ett samhälle som kan kännas både osäkert och skrämmande.

"Ett storslaget läsäventyr."
Dagens ETC

"Högintressant läsning."
Dagens Nyheter

"Rebecca Solnit skriver kraftfullt. Jag minns fortfarande hur jag nästan slogs till marken av Män förklarar saker för mig. Här, med Hopp, lyfts jag snarare mot himmelska höjder. Jag blir så lycklig av att läsa hennes funderingar om folkliga rörelser, revolutioner och kraft. Om förändring och titelns hopp. Helt uppfylld blir jag."
Fiktiviteter.se


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone