Jump to content
Cover for Guden i grytan
Isbn: 978-91-8922-501-5
Publisher: Yabot AB
Category:
Short stories Fantasy & Sci-Fi
Accessible since: June 2020
Narrator: Magnus Tyrgrim
Length: 50 minutes

Audiobook

Guden i grytan

Dramatiserad med ljudeffekter och bakgrundsmusik.
* * *
Conan stod ensam kvar i den stora salen, om man inte räknade med de döda kropparna på golvet.
Barbaren ändrade grepp på svärdet och klev sakta in i kammaren. Den var rikt dekorerad med silkesgobelänger, sidenkuddar och schäslonger utan uppenbar tanke. Över en stor förgylld skärmvägg tittade en kvinnas ansikte på honom.
Conan stirrade förundrat på det vackra svala klassiska ansiktet – han hade aldrig sett något liknande. Det visade ingen svaghet, ingen barmhärtighet, ingen grymhet, ingen vänlighet och inte heller någon annan mänsklig känsla. Det skulle kunna vara en mask av marmor, skulpterad av en mästare, men det fanns något levande i det. Ett kallt och märkligt liv som Conan inte kunde förstå och inte kände igen. De fylliga läpparna öppnades och uttalade ett enda ord med en ton som var lika vacker som klangen från klockorna i Khitans gyllene tempel. Det var ett okänt språk, bortglömt sedan dagens gryning, men Conan förstod vad hon sa: "Kom!"
* * *
Robert E Howard började i slutet av 1920-talet blanda fantasy, skräck och mytologi med action. romans, svärdsstrider och magi – det som senare kom att bli fantasy-genren "sword and sorcery". Howard skrev totalt cirka tjugo berättelser om Conan. Dessa publiceras nu i Krönikan om Hyboria.
* * *
Detta är den andra av berättelserna om Conan (enligt Dale Rippkes kronologi). Skriven av Howard 1932 men först publicerad efter hands död i Space Science Fiction, september 1952.
* * *
Musik av David Fesliyan (www.fesliyanstudios.com)
Ljudeffekter från Freesound.org av peaveycroquette, maadmacs, tferrino, florianreichelt, bullbastre, pfranzen, digifishmusic, j-zazvurek, raulitoto


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone