Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Brev från nollpunkten
Isbn: 978-91-2715-263-2
Förlag: Natur & Kultur
Kategori:
Samhälle & politik
Tillgänglig sedan: juni 2020

E-bok

Brev från nollpunkten

”Essäerna har en mörk intensitet och en innehållsrikedom, som gör att man läser den åter och åter, för att inte gå miste om något.” Upsala Nya Tidning

”Briljant krigshistoria från en man som hatar krig. Lysande folkbildning. Viktig och omskakande läsning.” Aftonbladet

Brev från nollpunkten är en samling historiska essäer som på olika vis berör och belyser det mörka 1900-talet. Styckenas motiv spänner över första världskriget, seklets startpunkt och urkatastrof, och det lika förödande andra världskriget och den totalitära erfarenheten i dess stalinistiska och nazistiska skepnader.

Peter Englund ger detaljskarpa och drabbande skildringar av personer och händelser, fenomen och miljöer. Här kan man läsa om vad som hände när Hitler och Stalin tävlade om att bygga världens största byggnad; om ryskan som tillbringade hela sitt unga liv i bolsjevikernas jet-set men som miste allt i 30-talets utrensningar; om den första eldstormen och atomvinterns vridna logik; om Förintelsen och om den SS-man som i hemlighet försökte stoppa den. Kort sagt: ett möte med hjältar, hantlangare och åskådare, offer och bödlar i detta det mest våldsamma och tragiska sekel som historien skådat.

Denna reviderade utgåva av Englunds Augustprisnominerade verk är försedd med illustrationer och ett nyskrivet efterord.


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone