Jump to content
Cover for Det nionde sällskapet
Isbn: 978-91-7893-306-8
Publisher: Modernista
Category:
Children's books Young adults
Accessible since: May 2020

E-book

Det nionde sällskapet

»Den bästa fantasyroman jag läst på åratal. Omöjlig att lägga ifrån sig.« Stephen King

»Oerhört spännande och beroendeframkallande.« Lacrimamens

»Mörk magisk realism med inslag av mord och mysterier. Går knappt att sluta läsa.« Bokkoll

Galaxy »Alex« Stern växte upp i utkanten av Los Angeles med sin hippiemamma, upptäckte tidigt att hon hade en förmåga att se övernaturliga väsen, hoppade av grundskolan utan fullständiga betyg och trädde in i en skum värld av droger och missbruk. Tjugo år gammal, som enda överlevande efter ett blodigt morddrama, får hon vid sjukhussängen plötsligt en andra chans: Att börja studera vid Yale, ett av världens mest prestigefulla elituniversitet, med alla avgifter betalda. 
Men vad är haken? Varför just hon? När Alex anländer till Yale får hon i uppgift att bli övervakare av universitetets åtta hemliga sällskap och deras egendomliga ritualer, en uppgift som ett av sällskapen, Lethe, ansvarar för. Tanken är att Alex ska bli upplärd av sin handledare, Darlington. Men när en ung kvinna hittas död på universitetsområdet samma kväll som sällskapen utför sina magiska ritualer har Darlington försvunnit i ett mörkt hål, och Alex står ensam kvar. 
Hon är övertygad om att det finns ett samband mellan mordet och de hemliga sällskapen. För hon vet nu att de ägnar sig åt långt märkligare och mer skrämmande saker än vad någon kunnat föreställa sig...

LEIGH BARDUGO [f. 1975] är en amerikansk författare. Hon fick sitt genombrott med Grisha-trilogin som har sålt i över 3 miljoner exemplar världen över. Det nionde sällskapet är den första boken i Leigh Bardugos nya serie om Alex Stern.

»Jag var helt fast.« Betyg: 5 av 5 Emmas krypin

»Mörk, intressant och en riktig bladvändare. En solklar fempoängare!« Diddis boktips

»En förtrollande och samtidigt helt övertygande berättelse.« Kirkus ReviewsLog in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone