Jump to content
Cover for Nazisternas brott
Isbn: 978-87-2638-162-7
Publisher: Saga Egmont
Category:
Society & Culture History
Accessible since: March 2020

E-book

Nazisternas brott

Nazisternas brott var många. År 1934 känner sig Hitler så hotad av rivaler inom det egna partiet att han sätter sig över rikets lagar och ger order om mer än 80 mord. Under två blodiga dygn mördar Führerns privata SS-enhet gamla vänner i SA plus 10-20 kritiska generaler och riksdagspolitiker.

I juni 1940 marscherar tyska soldater in i södra Polen. Under de följande fyra åren konstruerar arkitekter, ingenjörer och SS-officerare en av historiens mest fasansfulla platser: dödsfabriken Auschwitz, där människor mördas med klinisk effektivitet.

Glödande nålar, piskor och kokande vatten – Gestapo-chefen Klaus Barbies sadistiska metoder visste inga gränser. Inom loppet av två år hann han tortera tusentals judar och motståndsmän i den franska staden Lyon.

Giftiga injektioner i ögonen och blodiga operationer utan bedövning. För nazistläkaren Josef Mengele var koncentrationslägret Auschwitz ett laboratorium – och fångarna hans försöksdjur.

I “Nazisternas brott” skildras de fruktansvärda förbrytelser som nazisterna begick under andra världskriget.


"Allt om Historia" tar med dig på en halsbrytande resa till svunna tider, så att du kan njuta av historiens största händelser. Följ med tillbaka i tiden – tillbaka till andra världskrigets frontlinjer, vikingarnas räder och egypternas gudsdyrkan. "Allt om Historia" är för dig som vill veta mer om spännande och dramatiska händelser i det förflutna.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone