Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Farans år 1948
Isbn: 978-95-2333-278-2
Förlag: Förlaget M
Kategori:
Romaner Deckare & spänning Historia
Tillgänglig sedan: december 2019

E-bok

Farans år 1948

Agentroman om året då Finland var nära att bli Sovjet. Farans år 1948 är en roman om det efterkrigstida Europa, om ett Finland som hamnar i kläm i mellan stormakternas intressesfärer. I Washington är man rädd för Sovjetunionens expansion i Europa, och den hemliga operationen ”Star Lane” för att motverka detta får grönt ljus. I Moskva smids planer på att stöda ett kommunistiskt maktövertagande i Finland. I Helsingfors börjar en liten krets inom regeringen och ordningsmakten under Mannerheims övervakande öga förbereda motåtgärder, och Jan Seger får ett mycket säreget uppdrag. Kommer landet att få behålla sin självständighet? 

 

Farans år 1948 handlar om människor som riskerar allt under det kalla kriget. Agent Jan Seger möter sina sovjetiska motståndare med livet som insats. Han möter också en vacker kvinna som han blir förälskad i. Hon visar sig dock vara något helt annat än det han ursprungligen tänkte sig.


Patrik Berghäll är född 1973 i Ekenäs och bosatt i Åbo. I sin nya historiska roman med verklighetsbakgrund avslöjar han hur nära ögat det var att historien som vi känner den hade tagit en helt annan vändning.

 



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone