Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Skärvornas drottning
Isbn: 978-91-7789-075-1
Förlag: Historiska media
Kategori:
Romaner Historia
Tillgänglig sedan: oktober 2019
Uppläsare: Julia Dufvenius
Length: 7 timmar 1 minut

Ljudbok

Skärvornas drottning

Hedvig drömmer om ett annat liv än det som erbjuds henne på Ransta gård i 1500-talets Sverige. Ända sedan barnsben har hon önskat sig ett liv i frihet, utan någon man som bestämmer över hennes framtid. Uppmuntrad av sin mormor bestämmer hon sig för att gå i kloster. Men planerna ändras abrupt då Hedvig måste fly från sin hembygd. Hon färdas genom ett rike präglat av den danske kung Kristians grymheter.

På sin resa möter hon en ung man, som även han är på flykt. Han kallar sig för Gösta. I största hemlighet delar de en natt i Dalarna för att nästa dag skiljas åt. För Gösta leder stigen rakt mot den svenska tronen. Men Hedvig har svårt att hitta rätt och stunden de hade tillsammans förföljer henne. Hon kan inte sluta hoppas på att Gösta en dag ska göra henne till sin riktiga drottning.

Historiska Medias uppskattade romanserie Släkten har nu nått fram till 1500-talet och stafettpinnen har överlämnats till författaren Johanna Nilsson, som tidigare har skrivit ett 30-tal böcker. Skärvornas drottning är hennes känslofyllda berättelse om en ung kvinna i en dramatisk brytningstid.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone