Jump to content
Cover for Skapelseberättelser
Isbn: 978-91-7765-368-4
Publisher: Recito Förlag
Category:
Novels
Accessible since: May 2019

E-book

Skapelseberättelser

I Sverige finns en plats som någon döpt till «Förtvivlans stad». Där befinner sig den före detta soldaten David Holm utan minne i en tuff tillvaro efter att landet gått under i krig och våld. Dag för dag tar han sig fram i det hänsynslösa och utsiktslösa livet på en plats ingen vill vara på. Men ganska snart börjar underliga saker hända som kommer att innebära stora förändringar. Frågan är om David Holm är redo för det?

«Skapelseberättelser» är skitig, surrealistisk, poetisk, filosofisk fantasy i dystopisk miljö. Läsaren får bekanta sig med allt från Selma Lagerlöf-rip offs till grekisk mytologi och det mörkaste i människans inre. Boken är den första i den så kallade Candlemass-trilogin. Själva ordet är ett namn på en religiös högtid med bland annat rening som inslag, men också namnet på författarens favoritband Candlemass. Bandets skiva «Tales of creation» har för övrigt inspirerat till denna berättelse och gett namn åt bokens svenska titel.

Jörgen Krüsell är efter sin debut nu tillbaka med en ny bok. Nedan, fem röster från läsarna om författarens första verk «Delar av en helhet»:
«Den är bättre än mycket bra.»
«Bästa boken jag läst i år»
«Intressant annorlunda läsning.»
«Vad får du allt ifrån?»
«Du har fått till en fantastisk bok.»

Read sample (Download)
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone