Jump to content
Cover for Svenska kulter
Isbn: 978-87-1196-456-9
Publisher: Saga Egmont
Category:
Short stories
Accessible since: March 2018
Narrator: Anders Fager
Length: 9 hours 11 minutes

Audiobook

Svenska kulter

'Svenska kulter' består av skräcknoveller som skildrar en tillvaro ganska lik vår egen. Fast ändå inte. I Anders Fagers Sverige vandrar fasor mitt ibland oss lyckligt ovetande och andra världar med andra regler och härskare, existerar parallellt.

Att läsa 'Svenska kulter' är som att träda in i ett spegelland. Saker är bekanta, men samtidigt skruvade. Vem är Den Svullna Kvinnan? Och vad är det för mystiskt sändebud hon använder sig av för att sprida sitt budskap? Vad har hänt med pojkvännen som kommer tillbaka från affärsresan? Varför minns han inget? Och vad är det för mystisk influensa som får honom att bete sig helt annorlunda?

Den mer eller mindre kultförklarade novellsamlingen 'Svenska kulter' bjuder in till en värld som är våldsam och erotisk, skrämmande och sagolik, realistisk och fängslande. Med vassa samhällsskildringar och surrealistiskt obehag, tar Anders Fager med läsaren in i ett mörkt pussel som äventyrar både tid och rum.


Anders Fager (f. 1964) är en svensk författare bosatt i Stockholm. Han debuterade 2009 med novellsamlingen Svenska kulter och har sedan dess gett ut flera böcker inom skräckgenren. Utöver skönlitteratur skriver Anders Fager även för teater, spel och TV. Karaktäristiskt för hans berättande är samtidsskildringar som kantas av skräckromantik och som inte allt för sällan utmanar konventionerna.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone