Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Vingslag
Isbn: 978-91-7701-789-9
Förlag: Modernista
Kategori:
Lyrik
Tillgänglig sedan: september 2017

E-bok

Vingslag

»Vingslag är en bok om hela existensen, i all dess fasa och skönhet.« | Thomas Boberg, Kritik

I Shadi Angelina Bazeghis debut Vingslag blandas minnen av krigshärjade gator, skyddsrum och mörklagda städer, med en kärlekens vardag i en traumatisk och posttraumatisk tid.
Diktens mörbultade jag kämpar mot sjukdom och PTSD, besprutar sig med parfym, målar naglarna silverfärgade – och älskar fotboll. Vi följer ett stormigt kärlekspar, inbegripna i en sanslös dialog, som löper genom olika rum och abstraktionsnivåer. Allt framförs med en expressiv stämma, kraftfull, sorgsen, eller också kyligt distanserad; kännbart präglad av författarens smärtsamma erfarenheter.
I svensk översättning av poeten Helena Boberg.

SHADI ANGELINA BAZEGHI, född i Iran 1974, är poet, utbildad vid danska Forfatterskolen, och lärare i matematik, fysik och kemi. Hon debuterade med den omtalade diktsamlingen Vingslag [Vingeslag, 2015] och har översatt och för en dansk publik introducerat Irans största modernistiska poet, Forough Farrokhzad. Bazeghi är sedan 2016 med i redaktionsrådet vid den samnordiska litteraturtidskriften Kritiker.

»Kriget är ett genomgående tema, med vistelser i skyddsrum, mörklagda städer och inramade porträtt ›i varje gathörn‹ av martyrerna, de döda unga männen. Samtidigt – trots allt – vecklar poesin och kärleken ut sig i intensiva glimtar.« | Jørgen Johansen, Berlingske


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone