Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Barabbas
Isbn: 978-91-8772-562-3
Förlag: A Nice Noise
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: oktober 2016
Uppläsare: Jonatan Stenson
Length: 4 timmar 47 minuter

Ljudbok

Barabbas

Förord av KG Hammar

Romanen Barabbas fick stort genomslag när den utkom 1950 och sägs vara avgörande för att Pär Lagerkvist året efter tilldelades Nobelpriset i litteratur.

Barabbas handlar om rövaren som döms till döden, men som benådas då Jesus från Nasaret korsfästs i hans ställe. Händelserna på Golgata ger Barabbas ingen ro och han blir en grubblande enstöring.  Här gestaltas människans rotlöshet i en värld utan Gud. I en värld där de kristna blir förföljda och korsfästa. Tänk om man inte hittar sin tro eller om tron inte hittar personen den är ämnad för.

Pär Lagerkvist, 1923-1974, debuterade med kortromanen Människor 1912, som han dock inte ville kännas vid senare. Han blev ledamot av Svenska Akademien 1940, filosofie hedersdoktor i Göteborg 1941 och erhöll Nobelpriset i litteratur 1951.  

Lagerkvist var den förste svenske kritiker som stiftade närmare bekantskap med Picassos kubistiska målningar, under en resa till Paris 1912, och skrev om de nya konstströmningarna. 

Uppläsare
Jonatan Stenson debuterar hos A Nice Noise och som uppläsare med sin inläsning av Barabbas. Jomatan är erkänd musiker och förutom samarbeten med bla Micke Rickfors har han släppt egna musikalbum och är flitigt anlitad som reklamröst.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone