Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Slaveriets historia
Isbn: 978-91-7545-175-6
Förlag: Historiska media
Kategori:
Historia
Tillgänglig sedan: februari 2015

E-bok

Slaveriets historia

Dick Harrisons mästerliga och angelägna skildring av slaveriets historia!

Dick Harrison, professor i historia och prisbelönt författare, är nu aktuell med en bok om ett ämne som berör honom djupt. Det handlar om en av världshistoriens största tragedier, en tragedi som tyvärr är långt ifrån avslutad. Nämligen företeelsen slaveri.

I den viktiga boken Slaveriets historia skildrar han på ett levande och närgånget vis uppkomsten och utvecklingen av slaveri. Han ger oss en en fullständig, modern och unik överblick, från forntidens ofria arbetare till dagens trafficking.

Vårt nuvarande västerländska samhälle är faktiskt ett av ytterst få samhällen i världshistorien som inte anser att slaveri är något helt naturligt. Det i särklass vanligaste i alla historiska samhällen – även det svenska – har varit att slaveri är funktionellt och socialt acceptabelt: vissa förtjänar att leva i ofrihet.

Slaveriets historia är en komprimerad och uppdaterad version av Dick Harrisons trilogi om slaveri som gavs ut under åren 2006 2008. Boken är unik i sitt slag, och dessvärre ännu brännande angelägen år 2015.

»En välskriven och spännande skildring av hur människor plågat varandra från Mesopotamien 1900 f Kr fram till nutid ... En av de bästa sakerna med Dick Harrisons bok är att den tar upp slaverimotstånd genom historien. Det har alltid funnits slavar som rymmer, strejkar, organiserar sig eller – om alla andra möjligheter tråkigt nog är tömda slår en yxa i skallen på sin ägare.« Aftonbladet


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone