Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Kung Lear - En tragedi
Isbn: 978-91-7423-477-0
Förlag: Telegram Förlag
Kategori:
Dramatik
Tillgänglig sedan: september 2014

E-bok

Kung Lear - En tragedi

För dig som älskar vackra böcker! I ett unikt samarbete med konstnären Sebastian Evans ger Telegram ut samtliga 40 verk av William Shakespeares skådespel och sonetter. Pjäserna släpps var för sig men även i två samlingsvolymer. Först ut är tragedierna. Alla 40 bokomslag är ett fotografiskt verk och tillsammans bildar böckerna en karg och vacker fond till Shakespeare fantastiska dramer.

OM PJÄSEN
Kung Lear är Shakespeares dystraste och mest djupsinniga tragedi och en brännande dramatisering av mänsklig galenskap. Den utforskar familjens beskaffenhet och blandar passion med poesi och mörk humor. Efter att ha delat upp sitt rike mellan två av sina tre döttrar baserat på hur insmickrande de är mot honom, sjunker Kung Lear in i galenskap. Något som leder till tragiska konsekvenser för alla.

Pjäsen anses vara en av Shakespeares största bedrifter, mycket tack vare dess bländande skildring av mänsklig lidelse och vänskap. George Bernard Shaw, den världsberömde dramatikern, skrev: ”Ingen man kommer någonsin skriva en bättre tragedi änLear”.

OM ÖVERSÄTTAREN
I översättning av Carl August Hagberg, den store Shakespeare-kännaren och före detta ledamot för Svenska Akademien, ger Telegram ut samtliga tragedier, komedier, sonetter och historiska skådespel av William Shakespeare. Hagbergs översättning från 1800-talets andra hälft tillhör den svenska litteraturhistoriens högst skattade. Vi har därför inte velat göra större redigeringar i texten, förutom att rensa bort viss ålderdomlig stavning för att öka läsbarheten.

Omslag: Sebastian Evans (http://www.sebastianevans.com/)



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone