Jump to content
Cover for Krukmakarens åker (En Montalbano-deckare)
Isbn: 978-91-7499-360-8
Publisher: Modernista
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: September 2013

E-book

Krukmakarens åker (En Montalbano-deckare)

Det hårda regnet har dragit upp det täckande tunna jordlagret och visat fram vad som gömts i åkern. Ingen vacker syn: en kropp styckad i trettio bitar i en svart säck.
Liket som upptäckts, i den leråker den sicilianska lokalbefolkningen använder för framställning av keramik, förbryllar kommissarie Montalbano. Varför gömdes det just där? Och vad ska den minutiösa styckningen av kroppen egentligen betyda?
Stämningen på polisstationen är sällsynt upprörd. Kollegan Mimì Augello vill av någon anledning ensam ha hand om utredningen. En länk mellan liket och den lokala maffian gör inte saken lättare. Av alla ställen hittar Montalbano en ledtråd i Bibeln.
I översättning av Barbro Andersson.

ANDREA CAMILLERI [född 1925 på Sicilien, numera bosatt i Rom] är en italiensk författare, vars deckarserie om kommissarie Montalbano rönt enorma internationella framgångar, liksom den rad tv-filmer som baserats på romanerna. Böckerna om den excentriske Montalbano som ensam trotsar en korrupt värld har sålts i över sexton miljoner exemplar världen över.

Krukmakarens åker: Vinnare av The Crime Writers Associations »International Dagger«-pris 2012!

»Montalbano är det bästa sällskap som finns.« THE GUARDIAN

»Camilleri, 86 år, visar inga tecken på att tappa i kvalitet... Och böckerna är så mycket bättre än tv-serien.« THE TIMES

»Montalbano i toppform. Krukmakarens åker är alldeles briljant.« EUROCRIME


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone