Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Maktens vägar I-III
Isbn: 978-91-9777-050-7
Förlag: Flying Bird Produktion
Kategori:
Barn & Ungdom Fantasy & SF Unga vuxna
Tillgänglig sedan: november 2011

E-bok

Maktens vägar I-III

Detta är legenden om Jarels sökande efter sin identitet sedan han utan minsta minne av sin bakgrund vacklar in på värdshuset Stjärnan långt upp i de snökalla berg som kallas de Väldiga. Här möter han fyra män. Deras ledare Jore bär en gyllene pilbåge och är mycket äldre än han ser ut. Närmaste vännen den dystre Väjde vinner alltid i spel. Med sig har de också vapenbröderna Rothjem och den koleriske Jotum. Mörka skuggor faller in över världen och det är deras uppgift att slå tillbaka dem. Jagade av drakar och jagurer beger sig det lilla sällskapet söderöver för att fullfölja Jores planer, planer han ofta är alltför hemlighetsfull med.
 Snart möter vi också den vackra Andira och den på ytan charmfulle Aulor, det skandalösa hovet i Timora, och såväl goda som onda troll i nordisk stil. När alla problem verkar lösta visar detta sig inte vara fallet. Havsgudens förbannelse slår in mot land, och Jarel får slutligen och överraskande veta vem han är.

Denna kompletta ebok, som är 3e upplagan, innehåller hela fantasytrilogin: Vägen bort, Vägen tillbaka och Vägen ut, samt en nyttig bilaga om världens historia och språk.

”en pionjärinsats” (Göran Bengtson, SvD)

"och med lyckokast menar jag att boken mycket väl kunde tåla internationell konkurrens…” (Sven Christer Swahn, SDS)

”Maktens vägar är en modernare saga än Sagan om ringen. … Det onda annonserar inte nödvändigtvis sin närvaro genom ett skräckinjagande yttre.” (Göran Frankel, HD)

"Tolkien och Sagan om ringen kommer man att tänka på, eller Ursula Le Guins sagor om övärlden. Men detta är en alldeles självständig skapelse, med nordiskt klingande namn, kraftfull och överflödande rik ... om farliga resor och äventyr, tragisk kärlek, stadsstater i gammal stil, väldiga borgar, katakomber, hemliga gångar i hemska klippor, våld och lojalitet. Och om frihet, makt och våld." - K E Almered, Norrköpings Tidningar



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone